Часовникът не показва „После“

Замислял ли си се, че ако попиташ някого колко е часа или сам погледнеш часовника, винаги научаваш за времето в настоящия момент? Няма часовник, който да те праща в миналото или бъдещото време. Часовникът винаги ти казва:

„Времето е СЕГА.“

За отлагането сме написали цяла глава в книгата „Нямам време да имам време“, както и за много други саботьори на нашето време. Сега, обаче, ще ти разкажа какво пропускаш, когато отлагаш най-сладките неща от живота.

Мечтаеш ли? Не ми казвай „Не“! Тъжно е, ако си спрял. Още по-тъжно е , ако си спрял поради липсата на време. Време имаш. Прочети книгата и ще видиш, къде са „течовете“. Те са поправими.

Време имаш!

Въпросът е:

„Ако сега ти се предостави всичкото време, което ти е нужно, за да направиш каквото си искаш, да тръгнеш по пътя на мечтите си, ще направиш ли това?“

Ще ползваш ли времето си за това или отново ще си кажеш „после“, „не сега“ или „никога“?

Мечтите

Пък дори и да си помислиш само за простичките желания. Искаш нещо, харесва ти, приятно ти е да го правиш. После се чувстваш още по-добре. Вдъхновението остава за дълго. Поглегждаш часовника и…нямаш време!? Ще ти призная нещо много истинско и реално:

Времето не се крие от теб! Ти не го ползваш за това, а за онова.

От личен опит зная колко е лесно да се наредят в една безкрайна редица „важните неща за вършене“ и после вече няма време…Ще ти кажа аз какво правя.

Пет стъпки

1.Напиши си на един лист мечти, желания, неща, които искаш да правиш или да получиш.

2.Провери дали са още актуални. Наистина ли искаш и в днешното време това?

3. Избери едно от тях, с което искаш да започнеш и на друг лист напиши списък с неща, стъпки, действия, които е нужно да бъдат направени от теб.

4. Включвай всеки ден в програмата си някоя от тези стъпки и се придвижвай напред. Бавно и сигурно.

5. Не спирай за повече от два дни! Нали знаеш, че ако един път отложиш и втори път ще има. Но стане ли три пъти и вече си от другата страна.

♪Медитация „Тук и сега“

Има ли време?

Не забравяй, че времето е също нещо, което се натрупва. Ако всеки ден отделяш по 5 минути за нещо, 20 мин, един час, колкото може, това не се губи. Всеки ден по малко си се придвижил и си по-близо. И има едно много важно правило:

Мери времето в чувства, не в цифри!

Как се чувстваш, докато правиш това, което желаеш? Навярно приятно, вдъхновено, повдига ти духа, вибрациите.

Вселената и Законът за привличането

От позицията на такъв енергиен заряд виждаш живота си, реално, в много по-красиви цветове. Това ти помага да пренареждаш приоритетите. А с тяхното редактиране и разместване идва и времето, което ти е нужно. Животът си е твой и цялото време от живота ти си е твоето време. Не го губи твърде много за неща, които е харесваш. Ще ти напомня

Една приказка

Един пътешественик обикалял света. Веднъж стигнал до едно селище, където някак се оказал на гробищата. Загледал се човека в паметните плочи, зачел се в имена, дати, години и внезапно осъзнал, че всички починали са живели само по няколко години – 3, 5, 12, някои 20. Сторило ми се нередно и странно, та решил да попита. Срещнал една стара жена и спрял:

„Добра среща! Знаете ли защо толкова рано всички са си отишли, та те са деца?“

А, тя му отвърнала:

„Аааа, не! Всички живяха дълго, но ние тук броим за живот само дните, в които си бил радостен. На плочите пише колко дни са се радвали на живота си. “

„Защо го правите?“

„Заради живите. Да ни напомня, че само когато се радваш, само тогава живееш своя живот.“

На кратко, толкова!

Живей си живота!

Твой си е. „После“ не съществува“. Часовникът показва СЕГА.

Тук можеш да научиш за 20 заблуди, че печелим време – ще ти бъде от полза!

А книгата „Нямам време да имам време“ те очаква тук: МАГАЗИН

Калина Стефанова

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram

Запиши се, защото получаваш!

Всеки с регистрация получава периодичен бюлетин и e сред първите, които научават най-новото от tobekalina.com

 

Моля проверете посоченият от Вас е-майл адрес, за да приключите записването си.