Книга ЗА ВРЕМЕТО

"Нямам време

да имам време"

Аудио книга

Печатно издание

Е-book формати

storytel-book

Слушай и чети в Сторител

От кухнята

Лични истории за авторите и книгата

Калина Стефанова разказва: Как се запознахме

Калина Стефанова разказва: Как се запознахме

Калина разказва:
Вярваш ли в случайните срещи? Аз не. Дори вярвам, че ако не сега и така, другаде и друг път, пак ще се срещнем, щом е за нас отредено. И все пак, историята с Бианка започна точно така – един ден тя се приближи до мен и ме попита:

повече информация
Приятелските традиции

Приятелските традиции

Всяко приятелство има своите традиции. Една от традициите в нашето дойде неочаквано, но много приятно. Каква е нашата специална традиция и как помогна за написването на книгата?

повече информация
Един зает човек

Един зает човек

Ти зает човек ли си? Колко зает?А какво е обратното на зает?Интерпретация на тема „време“ по откъс от „Малкия принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери. От Бианка за теб.

повече информация
В кухнята съм

В кухнята съм

Бианка разказва:
В кухнята съм. Не ухае на вкусни ястия и домашни сладки, защото не готвя, а пиша книга. За времето. За онова време, дето все не ми достига, за да мога да правя „моите си неща“ – нещата, които обичам.

повече информация
Любопитни ли сте ?

Любопитни факти за времето, измерването му и … още нещо ….

Календарът

Календарът е система за отчитане на големи промеждутъци от време, основана на периодичното движение на небесните тела и най-вече Слънцето и Луната. Артефакти  от палеолита показват, че Луната е била използвана за отчитане на времето още преди повече от 12 000 години.

ЧАСОВНИКЪТ

Примитивно средство за измерване на времето, известно от дълбока древност. В Египет устройство, датиращо около 1500 пр.н.е. с форма на T-квадрат, измерва времето посредством сянката, която хвърля. „T“ на устройството е ориентирано в източна посока на сутринта. На обяд устройството бива завъртано, така че да може да хвърля сянка и във вечерните часове.

ХРОНОМЕТЪРЪТ

предназначен за измерване на кратки периоди от време с много голяма точност. Името му идва от  гръцката митология, по-точно богът на времето Хронос(старогръцки Χρόνος). Неговото име на гръцки означава „разстояние “.Понякога се бърка с Кронос (Κρόνος), изобразяван като човек, задвижващ колелото на Зодиака.

изненади

Подарък за теб 

АБОНАМЕНТ

Трябва само да отделиш малко време и да попълниш контактната форма с името и  емайл адреса си.

БЮЛЕТИН

Всеки с регистрация получава безплатно аудио и периодичен бюлетин на tobekalina.com

ПЕЧЕЛИШ

Безплатни медитации и подкасти за по-добро емоционално здраве, успешни връзки и пълноценен живот.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram