„Определено ще се запиша на курс по управление на времето… веднага щом мога да го включа в графика си…“ 

Луи Буун

За какво е тази книга

„Нямам време да отделя време за това, как мога да имам повече време.“ – този затворен кръг, този модел и начин на живот е една от най-жестоките причини за недостиг на време.

Караме я на автопилот, често без да се замисляме.

Твърде заети сме с изгребването на водата, за да запушим дупката, откъдето се пълни лодката.

Предлагаме ви да разчупите този модел! Отделете това време! Направете го съзнателно и нека времето, отделено за четенето на тази книга да е първата ви инвестиция във вашия личен проект „Имам време”. Наричаме този нов подход „партньорство с времето“, защото за да станете партньор с някого, е нужно да проявите желание и инициатива, да го потърсите, да се срещнете с него и да го опознаете.

Щом сте отворили тази книга, вероятно си задавате въпросите кои са авторите и защо я написахме. Ние, авторите на тази книга, имаме общо с вас – хора, търсещи по-добри решения за управление на времето си. В търсенето се натъквахме все на едно и също нещо – „отношението ни към…“. Всичко във Вселената е в отношения. Отношенията помежду ни, отношението ни към нещо, отношението на другите към нас. За да открием хармоничното, балансирано и здравословно живеене, е нужно да изграждаме също такива връзки със себе си и заобикалящия ни свят.

В този свят има и параметри, които не можем да променим. Такова е времето. Имаме избор дали да се съобразяваме с него, или не. Естествено че има и хора, които не му отдават важност. Те, съответно, имат живот с друг тип ценности, нужди, общество, блага.

Щом продължавате да четете, очевидно валидният за вас избор днес, е да се съобразявате с параметъра „време“. Вие обаче, също сте важен. Затова се запитахме: Как да живеем така, че да е добре и за мен и за другите? Как да съм щастлив, здрав, успешен и във взаимоотношенията, които харесвам? Колко пъти „се оказва“, че нямаме време за нещата, които обичаме?

Колко пъти денят е минал в препускане и изпълнение на „трябва“-задачи и накрая осъзнаваш, че този ден не е точно от твоя „мечтан“ живот? Колко често „нямам време“ затваря поредната врата към нещо, което искате и отлагате? Отлагате и забравяте… докато забравим „себе си“, но можем ли да „отложим“ живота си?

Ето, виждате ли – и ние сме като вас! Събрахме и систематизирахме знания, опит, осъзнавания тук. Проектът е резултат от досегашния ни път.

Как да я четете

Разбира се, че това си е ваша работа  и избор, но като автори ще си позволим да ви споделим идеите си за ползването ѝ. Нещо като

„Упътване на употреба“:

  • Тази книга може да се чете последователно и бързо, но може да я захващате откъдето и да е. Да почетете малко и задълго да се впуснете в прилагане на наученото, осъзнатото и т.н. Може да забравите за нея известно време, но когато се върнете, няма да сте изоставащия в класа. Никога! Това е невъзможно.
  • Движете се със своето темпо, мотивация и специфични нужди за учене и промяна. Книгата ви помага да откриете себе си и своите начини. Препоръчваме ви да експериментирате с предложеното, докато намерите онова, което най ви приляга и работи за вас.
  • Убедени сме, че нямате време да четете много. Също така знаем, че номерът не е само в четенето. Затова предлагаме кратки, съдържателни, забавни и усвоими „хапки“,нужни зарешаването на „задачата с Времето“.
  • Записвайте си хрумвания и идеи – има смисъл!
  • Слушайте я и/или четете в малките промеждутъци между задачите от деня! Запълвайте „дупките“ в програмата си с нея.
  • Гонете „скуката“ с нея!

„Книга за времето” не е от онези, които прочиташ, усмихваш се и забравяш. Вярваме, че ще ви служи дълго, защото ще ви напомня, че имате време за всичко, стига да откриете как. Малкото време, което инвестирате в нея, ще ви отваря много по-големи пространства от време.

Приятно четене! Приятно слушане! Приятно писане! Приятно време!

Следваща глава

СЪДЪРЖАНИЕ

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram

Запиши се, защото получаваш!

Всеки с регистрация получава периодичен бюлетин и e сред първите, които научават най-новото от tobekalina.com

 

Моля проверете посоченият от Вас е-майл адрес, за да приключите записването си.