Калина пита: Много или малко е времето?

Преди много години, когато танцувах балет, като дете, се учудвах, че един танц е само 3-4 минути, а на мен ми изглеждаше толкова много време. Подготвяли сме го месеци наред, с толкова труд и радост и като ни включваха в програмата, записваха дължината. Как само 3 минути, та това е цяло представление на гала концерт? Обърквах се: много или малко е времето.

Така беше в детското ми възприятие.

За мен времето се измерваше с целия труд, който сме вложили, времето, което сме посветили на получаването на резултата, преживяванията, които сме имали през този период.

Много или малко е времето? За кого какво е?

Разбрах, че за другите, от другата страна – не на сцената, а в публиката – времето е само толкова, колкото получават на мига. Започна да идва постепенно отговорът на въпроса:

Много или малко е времето?

След години, станах радио водеща. Кариерата ми започна във времето, когато нямаше компютри и пускахме дискове и касети. Това означава, че всяка следваща песен трябва ти да пуснеш, на ръка.

Кога ходи до тоалетна радио водещ, който е „one man show“ и работи 4 часа без прекъсване?

Не се пита, много или малко е времето, а търси по-дълга песен, към 4 минути. Когато ми го казаха, се ужасих. Това ми изглеждаше много кратко време. Бях научила, че 4 минути е неблагодарно малко време. Придобих, обаче, нов опит. Сега знам, че за 4 минути мога да свърша хиляди неща и да остане време.

В какво вярваш?

Тук някъде, ми се иска да ти обърна внимание, че едно е количеството време, което показват цифрите на часовника, друго е твоето усещане за малко или много е времето.

Най-важното е с каква нагласа и вярване ще подходиш.

Ако си кажеш „Имам много време.“ може да се подведеш и да пропуснеш нещо важно.  От друга страна е ценно спокойствието, с което действаш и има голяма вероятност с разумна концентрация, но без стрес, да се справиш отлично.

♪ Медитация за свобода от стрес

Ако си кажеш „Нямам никакво време.“ притеснението и напрежението ще те мобилизират, но може и от припряност да сгрешиш и пак да не ти стигне времето. Вместо да се чудим, малко или много е времето, предлагам ти друга нагласа или настройка:

„Имам достатъчно време.“

Запомни тези думи!

Тези думи, това убеждение при мен вършат чудеса. Повтаряй си ги и ти в нужните моменти. Те са едновременно като молитва, като мантра, като поръчка към Вселената. Карат ме да се чувствам и справяща се, и непритеснена, че може да не успея.

Дават ми сигурност.

Все едно съм споделила отговорността някой друг, друго нещо. И така е! Драгата Вселена може всичко. Тя не се проваля.

Вселената и Законът за привличането

Не се питай прекалено много или малко е времето! В това има несигурност и притеснение. Тръгнеш ли с вярването, че имаш достатъчно време, всичко работи за теб и твоята поръчка.

Малка тайна за времето

Тайната е следната:

„Не притеснявай времето и то няма да те притеснява!“

Ще ти разкажа какво е това и как го открих: Дълги периоди в професионалния си живот работех като водещ на сутрешни блокове. В най-далечните години, това се случваше в „Сутрешния дует“ на Радио FM+ с Тони Георгиев. И колкото по-далечни годините, толкова по-рано започвахме работа. За да си в 6ч. сутринта на линия – наспал се и свеж, е нужно да се ляга рано вечерта.

Добре, ама и аз млад човек бях. Исках да живея и в нощния живот. Въпреки, че дисциплината беше здравословна, понякога си лягах много късно. Очертаваше ми се сън, преди събуждане, не повече от 3-4 часа. Да знаеш това и да легнеш да спиш спокойно, за мен бе непосилно. Познавам и други хора, които смятат, че е по-добре въобще да не заспиваш.

Голяма грешка! Не прави това! Убиваш си мозъчни клетки.

Не поглеждай часовника!

Ето каква е моята тайна:

Лягах си без да поглеждам в часовника колко е часа.

Забраних си, защото винаги почвах да смятам колко време ми остава, след което не можех поне в половината от това малко време да мигна. Ако, обаче, не знаех предварително след колко часа ще звънне будилника, заспивах сладко с мисълта:

„Имам достатъчно време.“

Винаги се събуждам свежа и наспала се, защото и до днес практикувам този трик. Пробвай и ти! Ако някой иска да ти каже колко е часа, спри го! Аз съм предупредила хората около мен, че не желая да знам колко време имам за почивка. Така винаги е достатъчно. Нали съм си поръчала това?

Още интересни факти за твоето възприятие за време, за реалното нещо „време“ и за това как да го управляваш, ще намериш в книгата „Нямам време да имам време“ – знание, стратегии, практики, медитации и удоволствие от времето с нея. МАГАЗИН

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram

Запиши се, защото получаваш!

Всеки с регистрация получава периодичен бюлетин и e сред първите, които научават най-новото от tobekalina.com

 

Моля проверете посоченият от Вас е-майл адрес, за да приключите записването си.