Къде живее Времето?

Ако живееше в часовника, лесно щяхме да го управляваме. Връщаш стрелките назад и готово – имаш повече от него. Да, ама не! Къде е ключът, тогава? Къде живее Времето? Искаш ли сега да не спорим за различните видове времена? Да не се занимаваме в философски категории и духовни учения! Да потърсим своето Време!

Знам, че много пъти си го търсил и най-често установяваш, че го няма…достатъчно много или въобще. Навярно си търсил там, където то не е и не е било никога. Къде живее, все пак?

В главите ни

Истината е, че проблем с времето от часовниците нямаме. То винаги е едно и също. Защото всеки има на разположение 24 часа в денонощието, нали? Но има хора, които разполагат с времето си и хора, на които все им се изплъзва. Ключът е в главите ни. Причината е, че когато в ума ти гъмжи от мисли, които те дърпат към миналото или бъдещето, ти не живееш в настоящия момент. Ти не си там, където часовникът ти показва СЕГА. Но, стрелките не спират само защото си се запилял в друга реалност, при това нереална.

Миналото и Бъдещето не съществуват.

Но когато мислите са ти там, фокусът ти е там, емоциите са ти там. Там ти отива и енергията. Всичко, което си дал от себе си е в реалност, която не съществува. Да си припомним, какво е миналото и какво е бъдещето!

Минало и бъдеще

Миналото е история. Миналото са спомени. Миналото влияе на твоето настояще, но можеш ли да промениш миналото си? Не. Защо? Защото е нереално. Преживяванията ни обаче са съвсем реални, когато си спомняме. Реални са и действията ни, но са неосъзнавани, защото съзнанието ти не е тук, а там. Всеки път, когато си мислиш за нещо от преди малко, нещо от снощи, нещо от вчера, от миналото лято, ти все пак дишаш СЕГА, движиш се СЕГА, ходиш, правиш с ръцете си нещо СЕГА. 

Но не живееш сега. Нещо като сомнамбул си.

Когато не си отдал вниманието си на настоящия момент, стават грешките. Спъваме се, падаме, удряме си главата в шкафа, вратата ни се самозаключва под носа, а ние сме навън по пантофи и т.н. Не искам да давам най-страшни примери с непоправими грешки, но и те са резултат на не живеене в настоящето.

Подобно е и да „живееш“ в бъдещето, облечено в планове, кройки, мечти. Мечтаенето е е много ценно нещо, за да имаме визия, вдъхновение и сила за движение. Но, забравиш ли да се „събудиш“, нищо не си спечелил. Пропуснал си, обаче, настоящето и ето, че часовникът е виновник. 

Управление на времето

Дори и да искаш да си господар на своето време, трудно ще ти се получи, ако често правиш тези две грешки: да живееш в миналото, спомняйки си и да живееш в бъдещето планирайки. Забележи: не говорим, че това не трябва да се случва никога. Нищо подобно! Нормално е и дори полезно, когато е умерено често. Въпросът е къде основно са твоите мисли.

Как ще управляваш времето си, като времето е само сега, а ти си забегнал  в спомени в миналото или в безкраен престой в мечти за бъдещето?

Не готвиш ядене, което не е тук и сега, нали? Същото е. Наблюдавай по-често къде са твоите мисли и ще ти става по-лесно да живееш в настоящето, а така нареченият TIME MENAGEMENT – мисия възможна. Има как да стане това!

Една от медитациите към книгата „Нямам време да има време“ е точно за да се научиш да присъстваш тук и сега, в настоящето. 5 ползи от медитацията за повече време

Книгата те очаква тук: Магазин

Още по темата за загуба на време можеш да получиш тук – 20 заблуди, че печелим време

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram

Запиши се, защото получаваш!

Всеки с регистрация получава периодичен бюлетин и e сред първите, които научават най-новото от tobekalina.com

 

Моля проверете посоченият от Вас е-майл адрес, за да приключите записването си.