Беше преди 15 години. Всяка поела отдавна по своя път  –  със завършено едно висше образование, с дете, една със семейство, друга с развод, но кой знае по кой Вселенски закон, озовала се в програма „Психология“ на НБУ. Решили и двете да се наредят до 18-19 годишните, едва излезли от училището и желаещи да стават психолози.  Всяка от нас си имаше своите причини да започне второ образование и то на възраст над 30 години, и то да учи за психотерапевт.

По това време работех като радиоводещ в „Сутрешния дует на радио FM+“ – Тони и Калина. Тичах като шампион на олимпиада, всеки ден, след блока, да съм на лекциите.

По природа съм ученолюбива и стриктна. Ако ще го правя, го правя за „отличен“. В процеса на учене, забелязах нейното открояване от другите, както и тя моето. Причината не беше просто различната възраст, а по-скоро осъзнатото и зряло отношение към нещата. Eстествено, че станахме и любимките на преподавателите.  Гладът за грамотни и мислещи студенти вече се бе появил в университетите.

Един ден, тя се приближи до мен и ме попита: „Ти ли си Калина от „Сутрешния дует“? Отвърнах положително и с усмивка. Тя продължи: „Аз не съм отдаден слушател, но мъжа ми ти е голям фен и като му споменах, че май учим заедно, ми каза, че трябва да се запозная с теб. И ето ме, аз съм Бианка.“ Беше простичко, човешко и уютно запознаване. От там нататък, често бяхме в едни и същи групи, работехме по общи задачи и проекти. Беше истински кеф да си намериш другарче, с което си пасвате по  интелект, намерения, скорост…

Супер си беше ученето ни заедно. Станахме приятелки, но истинската ни дружба разцъфна години по-късно. Аз прекъснах ученето, тя продължи. От време на време се срещахме, чувахме се, но общо взето не бяхме всекидневно в контакт.  Преди няколко години започнахме много да си споделяме и пътя на осъзнаването, на развитието ни, пак ни събра.  Станахме и заедно „ първо поколение“ сертифицирани треньори по Емоционална и Социална интелигентност в БИСЕИ. Днес сме заедно и в този проект.

Запиши се, защото получаваш!

Всеки с регистрация получава периодичен бюлетин и e сред първите, които научават най-новото от tobekalina.com

 

Моля проверете посоченият от Вас е-майл адрес, за да приключите записването си.

Share This
%d блогъра харесват това: