С Ума сме си винаги

– даже когато сме „превъртели“, така че….по-добре, а се разберем и работим заедно. В противен случай, ние сме непрестанно поле на битки – за тялото, за душата, за сърцето, за…..там , каквото ви дава вашият Ум….Моят е все по-прост! Просто е, когато се запознаем, познаваме се и си знаем номерата.

Да превърнем „номерата“ в партньорски договор – на това аз му казвам Центриране.

Всеки да си знае ролята. На мен Ума ми е нужен наравно с Душа, Тяло и Сърце.

Умът ни се грижи за нас

Партньорско и ние да се грижим за него. И така: как аз се грижа за моя приятел в главата ми?

1. Слушам гоСлушам го , за да рзличавам гласовете: собствен, чужд. Умът ни е като актьор. Той ползва един и същи глас, име, но говори от различни личности и роли. Например: с по-осъзнато слушане на себе си и анализ, можем да различаваме кога ми говори вярване и убеждение, насадено ми от друг или съм аз с моят свят и същност. Често се идентифицираме със „значимите други“ – партньор, семейство, общество. Ако желаете, може да освободите ума си от ангажимента да говори от името на всички и да работи само с вашите мисли. За разпознаването на „вътрешния ми глас“ ще отделя време и пространство в друга публикация. На кратко тук, ще кажа: Проверявам се.

2. Една от проверките е за тялото ми  – дали ми казва същото нещо. Повече за психосоматиката и осъзнаване на тялото ни, може да прочете на линка, в предишното изречение.

3. Проверявам и емоцията – осъзнаване и управление. Тази емоция каква е ? Причината е тук и сега или от другаде заради друго. Минало или настояще ми говори? Тази реакция, която давам дали е конструктивна или деструктивна? В този случай, с такъв анализ, Умът ни наистина работи за нас и няма как да ни е враг и да ни пречи.

4. Проверявам реалността  – още едно от уменията на емоционално интелигентните хора. Речник на уменията на Емоционалната интелигентност е на разположение в този сайт.

5. Честен разговор със себе си. Кое „себе си“? Онова, което Умът ни казва, че сме и онова, което мноооого добре зная , че съм. Това е времето на връзка с дълбокото ми намерение, нужда, потребност. Наистина ли от това се нуждая? Коя моя потребност задоволявам? Добро ли ми е намерението? За кого? Мога ли да го управлявам в по-градивна за всички форма или целта ми е да се сбием и унищожа?

 

Продължение във втора част.

Запиши се, защото получаваш!

Всеки с регистрация получава периодичен бюлетин и e сред първите, които научават най-новото от tobekalina.com

 

Моля проверете посоченият от Вас е-майл адрес, за да приключите записването си.

Share This
%d блогъра харесват това: